Јубилеј школе ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 08 децембар 2014 22:55

linija2

DSC 0476Велики јубилеј Основне школе ,,Војвода Живојин Мишић, 125 година од оснивања матичне школе у Рајковићу обележен је у четвртак 13. новембра 2014. године.

Свечану приредбу припремали су ученици школе са својим учитељима и наставницима. На програму су биле песме, игре, рецитовање и глума. Уз осврт на 100-годишњицу од Првог светског рата, приредбу смо, након обраћања директорке школе, започели стиховима ,,Плаве гробнице'' Милутина Бојића. У наставку смо чули народну песму ,,Зајди, зајди'' у изведби Кристине      и еколошку представу ,,Марко Краљевић и Муса Кесаџија'', у којој су глумили ученици издвојеног одељења у Брежђу. Најмлађи ученици матичне школе и ИО из Крчмара су у народним ношњама извели неколико фолклорних кореографија, а оркестар и хор школе наступио је са песмом ,,Косовски божурови''. На сцени су били и ученици ИО из Осеченице, који су рецитовали своје хаику песме објављене у неколико међународних зборника, а затим су на шаљив начин, глумећи поврће, ,,одржали лекцију'' о здравој храни. Наравно, глумило се и на енглеском и певало на француском, а на самом крају играло се ,,Краљево коло''.

linija2

 

 

DSC 0476Велики јубилеј Основне школе ,,Војвода Живојин Мишић, 125 година од оснивања матичне школе у Рајковићу обележен је у четвртак 13. новембра 2014. године.

Свечану приредбу припремали су ученици школе са својим учитељима и наставницима. На програму су биле песме, игре, рецитовање и глума. Уз осврт на 100-годишњицу од Првог светског рата, приредбу смо, након обраћања директорке школе, започели стиховима ,,Плаве гробнице'' Милутина Бојића. У наставку смо чули народну песму ,,Зајди, зајди'' у изведби Кристине      и еколошку представу ,,Марко Краљевић и Муса Кесаџија'', у којој су глумили ученици издвојеног одељења у Брежђу. Најмлађи ученици матичне школе и ИО из Крчмара су у народним ношњама извели неколико фолклорних кореографија, а оркестар и хор школе наступио је са песмом ,,Косовски божурови''. На сцени су били и ученици ИО из Осеченице, који су рецитовали своје хаику песме објављене у неколико међународних зборника, а затим су на шаљив начин, глумећи поврће, ,,одржали лекцију'' о здравој храни. Наравно, глумило се и на енглеском и певало на француском, а на самом крају играло се ,,Краљево коло''.

По завршетку приредбе, директорка Олга Петровић поделила је књиге ученицима и поклоне наставницима и пријатељима школе. Сви појединци и фирме који су школи несебично помагали у протеклим годинама добили су своје заслужено место у школском часопису ,,Рајске птице''.

Наш циљ је био да прикажемо све своје таленте иако то није могуће у временски ограниченој приредби. Стога је школа, уложивши огроман напор, направила  трајан запис активности школе и свих њених појединаца  - РАЈСКИХ ПТИЦА - у публикацији штампаној поводом јубилеја.

Након приредбе и поделе поклона, уследио је свечани ручак за све госте. Музиком и песмом ушли смо у 126. годину – искусни, али спремни за нова знања, чувајући традицију, али прихватајући модерне тенденције, успешни, али пуни амбиција, као тим, али поштујући сваког појединца -  са много пријатеља и много жеља!

 

DSC 0420  DSC 0451
 DSC 0340  DSC 0377

    linija2

Последње ажурирано уторак, 22 март 2016 21:38