Школска слава - Свети Сава ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 18 фебруар 2015 20:34

 linija2

djurdjevac

Ученици Основне школе ,,Војвода Живојин Мишић'' добро знају ко је најзаслужнија личност наше националне историје: ко је први српски учитељ, ко нас је научио како да се крстимо, како куће да градимо, како да оремо, ко је мирио завађену браћу... Зато са задовољством марљиво и вредно припремају приредбе и свечано обележавају школску славу – Светог Саву.

Мали глумци, рецитатори, певачи, свирачи, играчи, цртачи и писци – свако има прилику да покаже свој таленат пред најбољом и најдражом публиком – родитељима и пријатељима.

У свих осам издвојених одељења, као и у матичној школи, 27. јануара ломио се славски колач, горела је свећа и служило се жито и вино. У 

различитим просторијама, различитим стиховима и дијалозима обраћали смо се свецу истом молитвом и истим порукама: да живимо у свету без мржње и похлепе, свету наде, вере и доброчинстава, да нам подари слогу и мудрост, да искорени незнање и да нас научи да будемо бољи људи.

У четвороразредним школама (у Кључу, Осеченици, Буковцу, Толићу, Ђурђевцу, Планиници и Крчмару) родитељи – домаћини након пригодног програма приредили су славски ручак. Ове године је свакако најмасовнија прослава приређена у Осеченици. Домаћини ове велике прославе су биле породице Војиновић и Суботић.  

Светосавље као синоним родољубља, љубави према свим људима и вера у живот треба да остане наше друго име.

linija2

Последње ажурирано уторак, 22 март 2016 21:32