Дечја недеља ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 октобар 2014 01:07

linija2

У понедељак 06.10.2014.

linija2 

Ученици од првог до четвртог разреда су гледали цртани филм „Алиса у земљи чуда“.

Alisa

 

А за старије ученике је организован спортски дан на спортском терену. Ученици су се поделили у две групе; једна група је играла кошарку, а друга група рукомет.

 sportski58 

          

Уторак 07.10.2014.

linija2

 

За ученике од првог до четвртог разреда је организован спортски дан.Ученици су се поделили у две групе- дечаке и девојчице.Група дечакаје играла фудбал, а девојчице „Између четири ватре“.

linija2  

       

За ученике од петог до осмог разреда је била организована пројекција филма „Доживљаји Тома Сојера“.

Среда 08.10.2014.

linija2

За трећи дан Дечје недеље, било је предвиђено предавање на тему „Пубертет“ за старије ученике. Предавање је држала педагог школе и било је замишљено да буде у виду ПП презентације, међутим због нестанка струје били смо приморани да предавање претворимо у дебату на исту тему. Готово сви ученици, а посебно седмаци и осмаци су били активни, постављали су питања, давали одговоре и своја мишљења.

За млађе ученике од првог до четвртог разреда, организована је редионица под називом „Толеранција је када...“, коју је водила педагог школе. Ученицима се посебно свидео део у ком су имали задатак да смисле ситуације на тему толеранције и да поделе улоге у групама. У свакој групи је требало да се неко постави у улогу ротитеља, брата или сестре... Затим је свака група одглумела ситуације које су смислили. Сви ученици су били веома весели, отворени и спремни засарадњу и разговор.

 

Четвртак 09.10.2014.

linija2

У четвртак је организован квиз за ученике нижих разреда у оквиру ког су биле и „Игре без граница“. Ученици трећег и четвртво разреда су учествовали у квизу, поделивши се у две групе од по седам ученика. Одговарали су на питања која су смислили ученици из Брежђа, тако да су била у складу са њиховим знањем. Ученици првог и другог разреда су учествовали у „Играма без граница“.

    После квиза у школском дворишту је била организована продаја децијих радова и ствари „Вашаријада“... новац који су ученици прикупили, биће искоришће за Ђачки динар.

 

Петак 10.10.2014.

linija2

 

Последњег дана Дечје недеље је организована приредба за ученике нижих разреда „Капетан Џон Пиплфокс“ коју су припремили ученици шестог разреда. По завршетку представе ученици су се припремали за маскенбал.маске су биле разноврсне и лепе, а међу њима су се нашле маске старе баке, учитељице, певачице... У жирију су поред учитељица учествовале у три ученице шестог разреда.

За старије ученике је организован „Квиз знања“који су такође смислили ученици седмог и осмог разреда из Брежђа. Ученици петог, шестог и седмог разреда су били подељени н три групе од по пет ученика и одговарали су на питања и играли игрице пантомиме, погађања песама, имитације...

linija2

Последње ажурирано уторак, 22 март 2016 21:41