Активности ученика
Излет у Ваљеву ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 октобар 2014 00:57

izlet valjevo

linija2

Сваке године ученици VIII разреда са наставницом српског језика Маријом Маринковић праве излет у Ваљеву. Ове године за ту активност изабран је леп пролећни дан – Лазарева субота, дан када деца на глави носе венчиће од врбових гранчица и цвећа, а око врата звончиће.

Лепо време и одлично расположење омогућили су посету великог броја ваљевских знаменитости: Народног музеја, Муселимовог конака, Куле Ненадовића, цркве, Модерне галерије Маркове столице, споменика Десанки Максимовић, Проти Матеји Ненадовићу, Вуку Караџићу, Миловану Глишићу, Живојину Мишићу, реке Градац и воденице Саве Савановића.

Циљ излета је да се кроз забаву и дружење градиво из Читанке и историјских уџбеника оживи пред очима наших ђака. Утисак на крају дана је као и претходних година био: ,,Кад можемо поново?''

linija2

  

            

Последње ажурирано уторак, 22 март 2016 22:11
 
У гостима у ОШ „Драгољуб Илић“ у Драчићу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 08 септембар 2014 19:56

 

 

         Ученици нижих разреда наше школе из Рајковића, Брежђа и Осечинице, 13. марта 2014. год., били су у гостима у ОШ „Драгољуб Илић“ у Драчићу. Њихова школа је поводом Дана школе организовала разне активности, а ми смо били гости  у оквиру спортских активности. За ученике је био обезбеђен аутобуски превоз који је ишао у сва издвојена одељења.

 

Доласком у њихову школу, срдачно нас је дочеко директор школе, и у етно- кутку упознао са историјатом школе, а потом повео ученике да погледају све, веома лепе и модерно уређене школске просторије (учионице, медијатека, фискултурна сала, библиотека...). Након разгледања школе ученици су се освежили и припремили за спортско надметање.

 

У фискултурној сали ученици су се такмичили по разредима у савладавању полигона препрека. Ученици наше школе били су једна, а ученици школе у Драчићу друга екипа. За регуларно такмичење потрудила се наствница физичког васпитање заједно са учитељима.

 

Спортско дружење завршено је плесном нумером ученика школе у Драчићу. 


p3130254

 
 p3130211

p3130279

p3130274