Донатори ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 25 новембар 2014 19:32

linija2 

Велику захвалност за свој опстанак и  успешно трајање школа дугује и бројним донаторима. Без њих би услови у школи били далеко гори, а у неким ситуацијама и непримерени. Овим путем желимо да их поменемо и похвалимо.

Фондација ,,Војвода Живојин Мишић'' и господин Драгиша Трифуновић, др економије, често помажу нашој школи дарујући јој књиге, наставна средства, дечје игралиште у Кључу, а недавно су стипендирали и једну нашу ученицу током средње школе.

Црвени крст Мионица увек је ту да школи пружи помоћ у виду средстава за хигијену, предавања и радионица за наше ђаке.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја омогућило је ове године израду санитарних чворова у издвијеним одељењима у Брежђу, Буковцу и Планиници.  Такође, у националном пројекту ,,Дигитална школа'' Министарство је 2010. године школу снабдело рачунарима.

Министарство рада и социјалне политике 2008. године донирало је школи рачунарску опрему, књиге, лопте, ранчеве  за децу, географске карте и остали наставни материјал, а школу је посетио тадашњи министар Расим Љајић и лично уручио поменуту донацију.

Народна библиотека Србије једном годишње освежава књишки фонд наше школе. У позамашном пакету који нам поклони нађе се за сваког по нешто. Од актуелних наслова преко школске лектире, класика светске и српске књижевности до дечјих енциклопедија.

Радио-телевизија Србије у сарадњи са Народном канцеларијом председника Републике и Рајфајзен банком организовала је 2009. године добротворну акцију ,,Телетон'' како би прикупила средства за опремање фискултурних сала у 30 општина у Србији.  Разговором са великим бројем познатих личности, грађани Србије донирали су средства у овој акцији. Наша школа била је једна од школа која је опремила своју фискултурну салу.

Милош Јелић, један од директора Привредне коморе Србије, посетио је 2009. године своје родно место (Горњи Лајковац) и том приликом школи поклонио рачунар, а ученицима ранчеве.

Компанија ,,Теленор'' у септембру 2013. године обезбедила је школи лап-топове и бежични интернет у сваком издвојеном одељењу, а самим тим и савременију наставу и боље услове за праћење наставних садржаја.

Највећа радост нашим ученицима је крај првог полугодишта када им захваљујући Борису Качаревићу и Јасни Лазаревић поделимо иностране новогодишње пакетиће. То преставља велику срећу, нарочито оној сиромашној деци којима родитељи нису у могућности да купују поклоне за Нову годину. Пакетићи садрже школски прибор, средства за хигијену, слаткише и играчке. Лепо увијени, са лепим жељама ови пакетићи испрате ученике на распуст.

Дарко Вукашиновић и Издавачка кућа ,,Прима'' несебично нам помажу да на крају школске године најбољим ученицима обезбедимо најлепше награде – књиге. Такође, штампање неких школских издања радила је ова издавачка кућа.

Директор предузећа ,,Енел'' из Ваљева Радиша Срећковић својим средствима школи у Буковцу заменио је под.

Друштво за производњу и инжењеринг ,,Елби''  Ваљево, односно директор Живорад Цветковић школи је обезбедио заштитну опрему за све помоћне раднике.

Кристина Савић из Сиднеја  2009. године новчано је помогла школи да опреми учионице новим  клупама, катедрама, орманима, белим таблама...

Инж. Бранко Ристић из предузећа ,,Хабитат рб'' Ваљево  и инж. Милан Петровић из Пројектног  бироа  ,,Ваљево план''  израдили су пројектну документацију која је школи неопходна да би конкурисала за потребна средства.

Обележавање јубилеја школе новчано је помогао Бошковић Милош.

Захваљујући Саши Мићићу, директору Фабрике воде ,,Аква гала'' школа је увек снабдевена флашираном водом, а с обзиром на сталне проблеме са нестанком воде у матичној школи, то је од великог значаја за наше запослене и ученике.

Мишко Томашевић прошле школске године поклонио је школи рачунар.

Видео пројектор у ИО Брежђе купљен је од средстава које је школа добила од предузећа ,,Цимос АД Крушик'' Мионица.

За поправку воде у школи у Ђурђевцу треба захвалити фирми ,,Агронела''.

Новчану помоћ добили смо и од Компаније за изградњу грађевинских објеката ,,Војпут'' из Суботице и ,,Делта холдинг'' из Београда.

Све фирме и појединци који су школи помагали током протеклих година имају велико срце и знају да је у данашње време образовање инвестиција у коју треба улагати! Њихова несебичност, широкогрудост и хуманост су за пример свима!

linija2

Последње ажурирано уторак, 22 март 2016 22:12