Драмска секција ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 10 октобар 2014 01:00

 

Драмска секција Основне школе ,,Војвода Живојин Мишић'' пружа могућност свим ученицима да искажу свој таленат, оригиналност и креативност, и то пред великим бројем гледалаца. Зато је број чланова ове секције веома велики и стално се повећава. Публика такође.

Упркос тешким условима у којима функционише, секција је све успешнија у припремању представа и поставља себи високе циљеве доказујући да је за успех једино потребна велика воља. Ученици су врло пожртвовани и учествују у прављењу костима, сценографије, реквизита, звучних ефеката...

Најбоље реакције публике изазвале су драматизације наше народне поезије и прозе (шаљивих прича о Ери, предања о Светом Сави, епских песама о Марку Краљевићу, бајке Немушти језик...), дела наших комедиографа (Нушића, Стерије, Косте Трифковића, Душка Радовића...), али и текстови ученика наше школе. Изигравали смо Власт, правили Кнежеву вечеру, изводили Јазавца пред суд, надмудривали Турке, Штрумфовали, славили лажне рођендане, борили се са аждајама, гусарили, глумили ђаволе и анђеле, виле, свеце, ловце, разне животиње, знамените историјске личности, Избирачице...

Трудимо се да будемо интересантни, поучни, јединствени, маштовити и да се, пре свега, добро забавимо. Путујемо кроз време и простор.

АКО СТЕ КРЕАТИВНИ, ОРИГИНАЛНИ, ЕНЕРГИЧНИ, ПОСЕБНИ, ТАЛЕНТОВАНИ (чак и ако то мисли само ваша мама), ПОЖРТВОВАНИ, ЛЕПИ, МАЊЕ ЛЕПИ, ВИСОКИ, НИСКИ, ГРЛАТИ, ЈЕЗИЧАВИ, НОСАТИ... ВОЛИТЕ ИЗАЗОВЕ И АДРЕНАЛИН, ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ!!!

dramska1

 dramska2

dramska3 

Последње ажурирано уторак, 22 март 2016 22:02